Boom: +32 36471001 / / Mortsel: ‎+32 37711999 info@rijschoolurban.be

12 uur durende theoriecursus

Bereid je extra goed voor met theorielessen van Rijschool Urban. Wil je het verkeersreglement vanbinnen en vanbuiten kennen voor je op examen gaat? Volg dan onze interessante theoriecursus van 12 uur en ga goed voorbereid het theorie examen in. Het is belangrijk dat je ook alle geplande theorie lessen volgt. Indien je één of meerdere theorie lessen niet volgt en daarbij geen wettelijk geldige afwezigheidstest kan voorleggen, zal je opnieuw de gehele theorie cursus moeten volgen en betalen (exclusief inschrijvingskosten).

Ben je 2 keer niet geslaagd voor je theorie examen? Dan ben je verplicht om 12 uur theorielessen te volgen. Hiervoor betaal je 150 euro + 30 euro administratiekosten. Theorie lessen gevolgd? Neem het getuigschrift mee dat je ontvangen hebt van Rijschool Urban als je het theorie examen gaat afleggen.

Mee te nemen naar het theorie examen

 • Neem uw identiteitskaart mee. Een kopie wordt niet aanvaard.
 • Bent u uw identiteitskaart kwijt, neem dan het officiële bewijs van aangifte van verlies of diefstal mee.
 • Hebt u geen Belgische identiteitskaart, neem dan uw vreemdelingenkaart mee.
 • Getuigschrift van de rijschool als u voor de derde keer examen doet

  Verloop van het theorie examen

  Het theorie examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Om te slagen moet u minstens 41/50 behalen:

  U start met 50 punten.
  U verliest 1 punt bij een fout antwoord of onbeantwoorde vraag.
  U verliest 5 punten per fout op vragen over overtredingen van de 3de of 4de graad (PDF bestand opent in nieuw venster) of over de toegelaten maximumsnelheid.
  De vragen benaderen de reële verkeerssituaties, worden duidelijk voorgelezen en verschijnen op het scherm van de computer. Nadat de vraag volledig is voorgelezen, krijgt u 15 seconden de tijd om te antwoorden.

  Na het theorie examen kunt u meteen uw foute antwoorden bekijken. Achteraf is het niet meer mogelijk om uw foute antwoorden te bekijken.